Monday, August 11, 2008

Eesti hostib Gruusia välisministeeriumi weebilehte

Eesti hostib Gruusia välisministeeriumi weebilehte.

Äärimiselt meeldiv oli seda uudist eile lugeda, õigemini ma tegelikult kõigepealt avastasin selle ise kuna ma teatud lehtedel silma peal hoitsin & siis asusin uudiseid otsima, esimesena reporteeris Richard Stiennon http://www.networkworld.com/community/stiennon


Uudis on vahva kuid loodan, et Eestlased jätkuvalt suudavad kaitsta ka tõsiste rünnakute vastu Eesti valitsuse weebilehti, eriti peale seda kui Gruusia välisministeeriumi leht http://www.mfa.gov.ge/ nüüd Eesti võrgus on [ http://www.robtex.com/dns/mfa.gov.ge.html / IP on Linxtelecom Estonia OÜ võrgus mis on Hollandi kapitalile tugineva Linx Telecommunications BV tütarfirma Eestis ].

Ületõstmine käis eile lühidalt peale seda kui kui kaks spetsialisti Eesti CERT'st Gruusiasse läksid teatas Baltic News Service.

Väismaailmas rohkem ja rohkem räägitakse väikesest riigist kes teeb imelugusi IT osas, suured tänud muidugi ka vene häkeritele kes meid kiirelt areenile aitasid ( www.estonia-russia.tk ). BusinessWeek juba eelmine aasta nimetas Eestit kui "Cyber Superpower"*.
Tõesti loodan, et Eesti hoaib seda imagot ning vb on see meie nö kaua otsitud "Nokia"


Vene netifoorumid igatahes juba arutavad selle üle kuidas jultunud Eestlastega arveid õiendada virtuaalselt.

Kuid loodame paremat, üks on kindel - ida pool ei istu nii sama ning ei laiutata käsi mida teha - rünnakud saavad suure tõenäosusega olema paremate profesionaalide poolt tehtud ja tõsisemal määral.

Huvitavat lisamaterjali võib ka lugeda www.expertiza.ru lehelt Komando G kohta.



* http://www.businessweek.com/globalbiz/content/dec2007/gb20071217_535635.htm?chan=globalbiz_europe+index+page_top+stories

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home